Je bent vrij, alle huishoudelijke taken zijn gedaan en er is eindelijk tijd om je in je tuin te installeren met dat ene boek dat al een aantal weken klaar ligt om gelezen te worden. Je glaasje Prosecco toont al druppeltjes condens terwijl jij je tuinstoel in de zon installeert, om zo heerlijk van de warmte te gaan genieten.

Qua parasol kun je kiezen voor verschillende vormen: een ronde parasol of een vierkante/ rechthoekige parasol. Het voordeel van een ronde parasol is dat deze eenvoudig te sluiten is wanneer je deze boven een tafel plaatst. Met een vierkante of rechthoekige parasol lukt dit vaak niet, omdat de hoeken dan te lang zijn en tegen de tafel komen. Heb je dus een tuinset waar je de parasol door de tafel wilt doen, dan kun je het beste voor een ronde parasol kiezen.

De speciale eigenschappen van het doek maken deze schaduwmakers zo bijzonder. Solero parasoldoeken vormen namelijk een goede bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle Solero O’Bravia doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. Dit is geen vervanger voor een goede zonnebrandcrème, maar wel een zeer welkome aanvulling.

Naast de vorm, heb je ook verschillende type parasols. Zo heb je een zwevende parasol en een stokparasol. De stokparasol, ook wel tuinparasol genoemd, heeft de stok in het midden van de parasol zitten. Veelal is de stok gesplitst in twee delen, waardoor je deze eenvoudig kunt opbergen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *